17. KONFERENCA PAZU v ALMA MATER EUROPAEA -- ECM v Murski Soboti (29. 11. in 30. 11. 2019)

Objavil nina , Ned, 01.12.2019 - 13:58

Ideja, da bi enega izmed plenumov znanstvene konference PAZU namenili pravnim in socialnim vprašanjem, je tlela že veliko časa, kar seveda ni naključje, saj smo vsa leta na dosedanjih konferencah lahko slišali veliko zanimivih vsebin na to temo. Eminentno je tudi članstvo PAZU, saj so vanj vključene članice, ki vsaka na svojem področju pomembno prispeva k razvoju na plenumu obravnavanih razmerij, veselimo pa se tudi obeh prispevkov predstavnikov obeh najpomembnejših resorskih inštitucij v Sloveniji. 
Vsebinski okvir letošnjega plenuma je bil pripravljen že za lansko konferenco, a smo zaradi aktualnosti prednost dali stoti obletnici priključitve Prekmurja matični domovini. To se je izkazalo za pravilno odločitev, saj smo prav na naši konferenci ustvarili številna strokovna izhodišča za mnoge dogodke, ki so se zvrstili v letošnjem letu. Nekaj zelo aktualnih prispevkov, povezanih v pomembno obletnico, pa je bilo predstavljenih tudi na letošnji konferenci. 
 

Vsem udeležencem in udeleženkam konference se za prispevke na konferenci lepo zahvaljujemo. Posebno smo se razveselili novih članic in članov, ki  smo jim v petek zvečer, 29. 11. 2019, lahko dobrodošlico izrekli v največjem številu do sedaj.

Iskrena hvala vsem, ki pomagate pri organizaciji naše konference in delovanju Pomurske akademije nasploh, še posebej pa članicam in članom PAZU za aktiven prispevek pri gradnji in razvoju našega združenja.

                                                                                                                                            pom. akad. dr. Mitja Slavinec,

                                                                                                                                                         predsednik PAZU