Pomurska raziskovalna nagrada 2017

Objavil nina , Pet, 25.05.2018 - 13:33

PRN2017

Pomurska izobraževalna fundacija - PIF je že šestnajsto leto zapored podelila nagrade za najboljše pomursko magistrsko delo na področju naravoslovja in tehnike, delo aplikativnega značaja, najboljše magistrsko delo na področju družboslovja in humanistike ter najboljšo doktorsko disertacijo.

Govorniki na letošnji podelitvi Pomurske raziskovalne nagrade so nas opomnili, da se znanje mora drago prodati. Vrednost le-tega je neprecenljiva, sploh za naše Pomurje, ki vedno znova dokazuje, koliko mladih talentov tukaj živi in ustvarja. Slavnostna govornica Klaudija Šek Škafar, direktorica Pišk, je prostor podelitve označila za hram učenosti, kar knjižnica nedvomno je. Podžupan, gospod Boštjan Berlak, je znanje ocenil kot naš največji zaklad in na njegov govor se je navezal tudi gospod Drago Dervarič, direktor Komunale – Saubermacher, ki je prisotne nagovoril v imenu donatorjev. Iz perspektive mladih, nadobudnih študentov pa je letos gospod Grega Donša, predsednik Kluba prekmurskih študentov, v imenu študentov pohvalil vso delo, ki ga opravlja PIF, še posebej skrb za znanje. Posebna gostja letošnje podelitve je bila prof. dr. Lučka Lorber, prorektorica Univerze v Mariboru, ki je izpostavila dejstvo, da je veliko Prekmurcev študentov te univerze in so nekateri med njimi tudi zelo uspešni. Za zaključek lepo zaokrožene celote vseh nagovorov je poskrbel predsednik uprave PIF pom. akad. dr. Mitja Slavinec. Prejemnikom nagrad je čestital in jih pozval, naj so tudi v prihodnje ambiciozni, naj svoje znanje in uspeh tudi ustrezno vrednotijo, predvsem pa naj nikoli ne pozabijo, od kod prihajajo.

Dobitniki Pomurske raziskovalne nagrade za leto 2017:

- nagrado za najboljše aplikativno delo je prejel
LUKA ADANIČ

- nagrado za najboljše delo s področja naravoslovja in tehnike je prejel
DUŠAN FISTER

- nagrado za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike je prejela
ARIELA ABRAHAM

- nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo sta prejela
dr. ALENKA KOVAČIČ in dr. MILOŠ BOROVŠAK

 

Ob materialni vrednosti nagrada pomeni tudi veliko moralno spodbudo in prejemnikom zagotavljala ugled, ne le v domači regiji temveč tudi širše. Za dosego tega je zelo pomemben izbor nagrajencev, zato je ta naloga že tradicionalno zaupana pomurskim akademikom članom Pomurske akademije PAZU.


Recenzenti - člani Pomurske akademsko znanstvene unije - PAZU:
- pom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik strokovne komisije
- pom. akad. dr. Mirjam Sepesy Maučec
- pom. akad. dr. Irena Mlinarič Raščan
- pom. akad. dr. Cvetka Grašič Kuhar
- pom. akad. dr. Matej Zadravec
- pom. akad. Matjaž Farič
- pom. akad. dr. Dejan Hozjan
- pom. akad. dr. Judit Zagorec-Csuka
- pom. akad. dr. Andrej Hozjan
- pom. akad. dr. Karin Bakračevič Vukman
- pom. akad. dr. Simona Šarotar Žižek
- pom. akad. dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič
- pom. akad. dr. Venčeslav Kaučič
- pom. akad. dr. Andraž Čarni
- pom. akad. dr. Zvonko Jagličić