Pomurski razvojni inštitut (PRI) s tradicionalno donacijo Pomurski izobraževalni fundaciji (PIF) pomaga tudi letos

Objavil nina , Sre, 07.12.2011 - 15:16

Pomurski razvojni inštitut (PRI) s tradicionalno donacijo Pomurski izobraževalni fundaciji (PIF) pomaga tudi letos

pri

Pomurski razvojni inštitut (PRI – MS) je danes svoje četrto leto delovanja v Pomurju obeležil že s tradicionalno humanitarno gesto. Tudi tokratno donacijo, v vrednosti 1.500 evrov, sta namreč PRI in njegov ustanovitelj Dravske elektrarne Maribor (DEM) namenila Pomurski izobraževalni fundaciji PIF. Z njo sta organizaciji izkazali podporo pomurskim študentom in jim tako omogočili »novoletne štipendije«, kot so program poimenovali v PIF-u. Donacijo sta predsedniku uprave PIF doc. dr. Mitji Slavincu v obliki simboličnega čeka predala dr. Darko Anželj, direktor PRI, in mag. Viljem Pozeb, direktor DEM.

»Pomurski razvojni inštitut v Murski Soboti je bil ustanovljen z namenom širjenja informacij ter kot prostor za izmenjavo mnenj o trajnostnem razvoju Pomurja. To pomeni smiseln in uravnotežen razvoj danes, s ciljem omogočanja razvoja tudi prihodnjim generacijam. K skrbi za razvoj regije pa po našem prepričanju spada tudi izobraževanje mladih. In prav zato našo vsakoletno donacijo ob koncu leta namenimo prav fundaciji PIF, ki nudi podporo mladim in perspektivnim kadrom v domači regiji ter tako skrbi za širjenje znanja v Pomurju,« je ob tej priložnosti povedal dr. Darko Anželj, direktor PRI.

»Energija obnovljivih virov, ki jo proizvajamo v dravskih elektrarnah že šest desetletij, je sicer prijazna do okolja, a trajnostni razvoj nas uči, da se tu odgovornost ne konča. Odgovorni moramo biti tudi do družbe in predvsem do sočloveka. Verjamemo, da nam bo z nadaljnjim odgovornim delovanjem uspelo sodelovanje z lokalnim okoljem Pomurja še okrepiti in ga razširiti tudi na druga področja,« je dodal mag. Viljem Pozeb, direktor Dravskih elektrarn Maribor.

»Podjetij, ki izobraževanje in znanje spremljajo skozi trajnostni vidik, je moč prešteti na prste rok. Verjamem, da bo čas pokazal velik potencial znanja v Pomurju. Za to bo potrebno načrtno delo v prihodnje. Zahvala gre vsem donatorjem, da v ta proces verjamejo in ga spremljajo,«je tudi simboličen pomen tradicionalne donacije izpostavil dr. Mitja Slavinec, predsednik uprave PIF.

07.12.2011