Pomurski razvojni inštitut (PRI) skupaj z Dravskimi elektrarnami Maribor petič zapored doniral sredstva PIF-u

Objavil nina , Pet, 04.01.2013 - 14:49

Pomurski razvojni inštitut (PRI) skupaj z Dravskimi elektrarnami Maribor petič zapored doniral sredstva PIF-u

dravske

Pomurski razvojni inštitut (PRI) skupaj z Dravskimi elektrarnami Maribor petič zapored doniral sredstva Pomurski izobraževalni fundaciji (PIF)
 
(Murska Sobota, 4. januar 2013) Pomurski razvojni inštitut Murska Sobota (PRI – MS) je s pomočjo ustanovitelja, Dravskih elektrarn Maribor, danes že peto leto zapored z donacijo podprl delovanje Pomurske izobraževalne fundacije (PIF). Donacijo sta predsedniku uprave PIF, pom. akad. dr. Mitji Slavincu, v obliki simboličnega čeka v vrednosti 1.500 evrov, predala dr. Darko Anželj, direktor PRI, in mag. Viljem Pozeb, direktor DEM.

»Vesel sem, da se tradicija nudenja priložnosti mladim skozi tovrstno finančno pomoč navkljub nezavidljivi situaciji, v kateri se je znašlo gospodarstvo, skozi vsa ta leta ni prekinila. V Pomurskem razvojnem inštitutu v skladu s svojim poslanstvom verjamemo v dolgoročni trajnostni razvoj Pomurja in kdo, če ne mladi, ga bodo ustvarjali ter zagotavljali tudi v prihodnosti,« je ob tej priložnosti povedal pom. akad. dr. Darko Anželj, direktor PRI.

»Razvojna naravnanost Dravskih elektrarn Maribor, ki se zrcali tudi v izgradnji novih kapacitet, je nujen pogoj, če želimo še naprej zagotavljati okoljsko sprejemljivo proizvodnjo električne energije po najnižji ceni. Le tako bomo uresničili ekonomsko uspešnost naše družbe in ohranili perspektivo za zaposlovanje v prihodnje. Ob tem ne gre prezreti, da z vlaganjem v tako pomembno kategorijo kot je znanje hkrati ustvarjamo pogoje za nujen razvoj lokalnega in regionalnega okolja v katerem nastopamo kot njegov partner,« je dodal mag. Viljem Pozeb, direktor Dravskih elektrarn Maribor.

»Znanje je tista vrednota, ki loči uspešne družbe od tistih, ki jim sledijo. Pogosto pa se zgodi, da družba sama ne more zagotoviti vseh pogojev, ki so potrebni, da posameznik znanje pridobi. Zato smo priča begu potenciala, ki se skriva v mladih. Naša fundacija je tu zato, da to v kar največji meri prepreči,« je pomen tokratne donacije izpostavil  pom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik uprave PIF.
 
Dodatne informacije:
Pomurski razvojni inštitut
dr. Darko Anželj, direktor
tel., faks: 02/300 57 72
e-naslov: info@pri-ms.si; www.pri-ms.si

 

04.01.2013